En glad kursist fortæller – Læs hvad Josefine fra IT virksomheden LAIT fortæller om GKO Kurset.

Hvorfor valgte du GKO-Kurset?:
Det er en ny måde at tænke HR på, som tiltaler mig meget. HR kan være meget administrativt, og det kan være meget menneskeligt. Der er et stort fokus på virksomhedens ve og vel og et fokus på, at vi alle går samme vej, har alle medarbejdere med, at de er glade og har lyst til at være på arbejdspladsen.
Inden for HR-området er det mest det menneskelige aspekt, der interesserer mig, da jeg har meget fokus på, hvordan mennesker har det. Og med GKO’ens fokus på ambassadørskab giver det mig en ny måde at gå i front med det på – en ny HR med fokus på det menneskelige.
Det var faktisk min chef, der spurgte om jeg kunne tænke mig det, om jeg ville på kurset, så jeg har haft hans fulde opbakning fra starten.

Hvilke værktøjer fik du med, som du kan bruge i din hverdag – og hvordan har det ændret din måde at arbejde på?
I stedet for at informere en masse, skal man lave det til handlinger. Den erfaring bruger jeg meget i dag. Der er så meget viden, man går rundt og deler, og folk siger: “det har jeg forstået”, men har de egentlig det? I stedet for at gå og sige tingene, så vis dem, stå ved kollegernes side og få dem til at gøre det. Mange vil bare have info, men de glemmer den info, hvis de ikke har fingrene i det.
Det er vigtigt at lave tingene om til handling.
Et eksempel herfra er vores værdier. Jeg spurgte mine kolleger, hvor mange der kender vores værdier, for mange af dem, der er her i dag, har været med til at udstikke dem. Kun to kendte værdierne.
Det var en sjov opgave at tage fat på. Så i stedet for at sige “vores værdier er…”, så spurgte jeg, hvilke handlinger, der hører under den enkelte værdi. Derefter fik jeg lavet en app, hvor vores værdier står og under hver værdi står en række handlinger, som er formuleret i samarbejde med mine kolleger. Tanken er så, at den enkelte kollega hver dag skal trykke ind på de handlinger, de har udført.
Det er langt fra en metode, der er fuldt implementeret, men det giver mig en god mulighed for i det daglige at gå rundt, minde dem om det og tage en snak om det.

Det er jo kun en lillebitte del af alt det, jeg har lært på kurset. Da jeg var færdig med kurset, var jeg fuld af iver og gode ideer, men meget hurtigt lærte jeg, at jeg skal have tålmodighed og fører én ting af gangen ud i livet, så mine kolleger også kan følge med.

Hvordan oplevede du Pia som underviser?
Hun er supergod, meget vidende og god til at sætte sig ind i specifikke problemstillinger. Jeg har også brugt hende efterfølgende, når jeg føler, jeg banker panden lidt mod en mur. Så er hun god til at give mig nogle værktøjer til at komme videre

Der bliver arbejdet på en certificering således du selv kan uddanne medarbejdere som GKO’er eks. Ved onboarding med fokus og afsæt i virksomhedens værdier og kultur. Tænker du, det kunne være relevant for jer eller andre?

Det ville være meget relevant og helt sikkert noget, vi ville gøre her i LAIT.

Læs mere om LAIT her: www.lait.dk